Yrityksen energia-asiat kuntoon?

Nykyisin sähkönhinta on asettunut vuoden 2023 aikana alemmalle tasolle mutta on odotettavissa että jälleen erityisesti sydäntalvella ja tuulettomina talvipäivinä pörssisähkön hinta voi nousta useisiin satoihin euroihin kilowattituntia kohden. Vuoden 2023 syksyllä uusissa määräaikaisissa sähkösopimuksissa pelkän sähköenergian osalta liikutaan käyttöprofiilista riippuen suunnilleen tasolla 80-120€ per MWh (eli noin 180-220€/MWh sähkön kokonaishintana) mutta hyvin pienissä kulutuskohteissa pelkän sähköenergian hintataso voi edelleen olla jopa 600€/MWh.

Lisäetua uusiutuvan energian käytön myötä saadaan kiinteistövarallisuusarvon kasvussa, parempana yrityskuvana asiakkaiden suuntaan sekä yrityksen pienempänä hiilijalanjälkenä.

Energiankäyttöä tehostamalla säästät sekä yrityksen lompakkoa että luontoa. Kaikki energiantuotanto jossakin määrin vaatii resursseja ja maankäyttöä, joka on pois koskemattomalta luonnolta tai muusta toiminnasta. Mitä vähempi, sitä parempi!

Energiatehokkuuden kartoitus

Ole yhteydessä energianeuvojaan ja tarvittaessa pyydä maksuton energianeuvontakäynti

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueen yritykset ovat oikeutettuja alueellisen energianeuvojan käyttöön. Neuvojat ovat Ekokumppanien energia-asiantuntijoita ja neuvonta on puolueetonta, kaupallisesti riippumatonta ja yrityksille täysin maksutonta. Neuvojien yhteystiedot löydät sivun alalaidasta. Neuvonta tapahtuu pääosin puhelimitse ja sähköpostitse, toisinaan myös paikan päällä käyden.

Pirkanmaan alueella yritykset voivat myös tilata maksuttomasti muutamista paikallisista energiapuolen konsulttialan yrityksistä maksuttoman neuvontakäynnin. Käynnin aikana kuulet asiantuntijalta mahdollisuuksista parantaa yrityksenne energiatehokkuutta ja saat tietoa energiatuesta, jota on saatavilla energiatehokkuus- ja uusiutuvan energian investointeihin.

Neuvontakäyntitoiminta on Energiaviraston rahoittaman alueellisen neuvonnan organisoima palvelu yrityksille. Se sopii parhaiten yrityksille, joiden energiankulutus on vähintään 500 000 kWh vuodessa. Kyseinen neuvontakäynti tilataan web-lomakkeella, joka aukeaa klikkaamalla tästä linkistä tai allaolevasta kuvaa.

Pienten mutta varsinkin suurten yritysten kannattaa liittyä energiatehokkuussopimukseen. Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Liittymällä energiatehokkuussopimukseen osoitat asiakkaille vastuullisuutesi, saat myönteistä julkisuusarvoa eri yhteyksissä ja voit saada valtiolta enemmän tukea energiainvestointeihin tai energiatehokkuussopimus voi tukimallista riippuen olla jopa tuen saannin perusehtonakin. Nykyinen energiatehokkuussopimusten kausi päättyy vuonna 2025.

Tutustu oman alasi toimenpideohjelmaan ja liittymisdokumenttiin, täytä oman toimialasi liittymisasiakirja ja lähetä se kahtena kappaleena toimialaliittoon. Osoitteen löydät liittymisasiakirjasta.

Kysy lisää yrityksen energiatehokkuudesta

Pia Huhtala

Pia Huhtala

Energia-asiantuntija

Kuluttajat: Pirkanmaa

Sami Seuna

Sami Seuna

Energia-asiantuntija

Kuluttajat ja taloyhtiöt: Kanta-Häme, pienyritykset: Kanta-Häme ja Pirkanmaa

Lue lisää aiheesta yritys

pexels-dom-j-45110

Yrityksen tuet

Yrityksen tuet Tukea energiainvestointeihinValtio tarjoaa tukea mikro- ja pk-yrityksille Motiva-mallin energiakatselmuksiin ja energiatehokkuusinvestointeihin. Energiatuella...
energiakampanja-top-bg.jpg

Energiakampanja – Kolme askelta kohti energiatehokkuutta!

Energiakampanja – Kolme askelta kohti energiatehokkuutta! Liity energiatehokkuus-sopimukseen Energiatehokkuussopimus on vapaaehto...
pexels-lumn-327882

Täsmäkatselmus

Täsmäkatselmus Työ- ja elinkeinoministeriön tukemia, Motiva-mallin mukaisia energiakatselmuksia tekevät pätevöityneet energiakatselmoijat, jotka ovat Motivan energiakatselmo...
pexels-lukas-590022

Energiatehokkuuden kartoitus

Energiatehokkuuden kartoitus Ole yhteydessä energianeuvojaan ja tarvittaessa pyydä maksuton energianeuvontakäyntiKanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueen yritykset ovat oikeutettuj...
pexels-karolina-grabowska-4497591

Investoinnit ja rahoitus

Investoinnit ja rahoitus EnergiainvestoinnitEnergiainvestointia ennen myös kustannustehokkaat mahdolliset järkevät säätö- ja käyttötapamuutokset on syytä käydä läpi. Kaikki ...