seuturane_logo_2021_vaaka_white
seuturane_logo_2021_grey

Seuturane - kuntakohtaisesti räätälöityä energianeuvontaa

Maksuton, asiantunteva ja puolueeton energianeuvonta laajenee koko tampereen seutukunnalle

SeutuRANEn yhtenä päätavoitteena on luoda koko Tampereen seudulla toimiva energianeuvonnan one-stop-shop -tyylinen neuvontapiste, josta on saatavilla puolueetonta energianeuvontaa kaikkiin eri tilanteisiin muun muassa remonttien tarpeesta, lupakäytännöistä, jatkotoimenpiteiden kannalta oleellisista tahoista sekä toteutusvaihtoehdoista, kertoo energianeuvoja Rami Kotilainen Ekokumppanit Oy:sta.

Ekokumppaneiden toteuttama SeutuRANE tarjoaa energianeuvontapalveluita pääasiassa asuinrakennuksia koskien. Asukkaille neuvonnan hyödyt näyttäytyvät pienentyneinä energiankulutuksena, energialaskuina ja hiilijalanjälkenä. Paikalliset yritykset saavat asiakaskontakteja sekä näkyvyyttä, kunnat puolestaan hyötyvät neuvonnasta rakennusvalvonnan työkuorman vähenemisen, alueen elinkeinoelämän vilkastumisen, kasvavan asukastyytyväisyyden ja ilmastotavoitteiden saavuttamisen kautta.

– Palvelun esimerkkipolku voi alkaa siten, että ensin kunnassa tiedotetaan energianeuvonnan palveluiden saatavuudesta. Tämän jälkeen asukkaat ja taloyhtiöt osaavat ottaa yhteyttä SeutuRANEn energianeuvojaan, jonka kanssa voi kartoittaa lähtötilanteen, määrittää merkittävimmät säästöpotentiaalit ja linkittää energiaremontit muihin mahdollisiin remontteihin. Lisäksi energianeuvoja voi auttaa tekemään pitkän tähtäimen suunnitelman ja auttaa tarvittaessa tarjouspyyntöjen laatimisessa ja urakoitsijoiden kontaktoinnissa, Kotilainen kuvailee. – Lopuksi neuvoja voi tarvittaessa olla asiakkaan tukena remonttien toteutumisen seurannassa ja onnistumisen arvioinnissa sekä tarjota lisäneuvontaa asiakkaan sitä kaivatessa.

Kuntakohtaisen neuvonnan tiedotuskampanjoita voidaan toteuttaa paikallisina tilaisuuksina, joissa käsiteltävän teeman asiantuntijat kertovat energianeuvonnasta ja -remonteista. Tampereella energianeuvonnasta on vuosien varrella saatu hyviä kokemuksia ja nyt tavoitteena on kehittää koko seutukunnan neuvontaa. – Toiveenamme on, että lähivuosina mahdollisimman moni Tampereen seutukunnan asukas pääsee hyötymään energianeuvonnasta niin asumismukavuuden kuin taloudellisten hyötyjen kautta, ilmaston samalla kiittäessä, Kotilainen toteaa hymyillen.

Lisätiedot: