Työturvallisuus

Miten saan työmaasta turvallisen?

Riskit ovat suuremmat, kun remonttia tehdään itse eikä ammattilaisen johdolla. Työturvallisuus on asenne ja pieniä tekoja. Huolehdi, ettei työkaluja jätetä turhaan lattialle, käytä suojalaseja ja kypärää, keskity tekemiseen ja huomioi ihmiset ja eläimet. Turvakengät antavat pitoa ja suojaavat jalkapohjaa teräviltä esineiltä.

Putoamiset ovat suurin syy kuolemantapauksiin ja onnettomuuksiin rakennustyömailla. Myös rakennusmateriaalin ja työvälineiden putoaminen tekee pahaa jälkeä. Korkealla työskennellessä putoamisesteet ja valjaat ovat ehdottomia. Käytä ulkona vain kumipäällysteisiä, ulkokäyttöön tarkoitettuja sähköjohtoja.

Siisti työmaa on sekä turvallinen että miellyttävä työpaikka. Umpiväsyneenä kärsii työturvallisuuden lisäksi työn laatu.

Saako tikkailla työskennellä?

Emme suosittele vapaasti seisovia tikkaita kuin kevyisiin ja lyhytaikaisiin tehtäviin. Nojatikkaita kannattaa käyttää lähinnä kulkutienä tai apuvälineiden kiinnittämiseen ja irrottamiseen. Aukeava ovi, ajoneuvot ja jalankulkijat eivät saa osua tikkaisiin. Muita työpaikalla olijoita kannattaa varoittaa ja jättää helposti huomattava varoitusmerkki työpisteen läheisyyteen. Rakennusteline, nostolava, työpukit ja siirrettävät portaat ovat turvallisempia ratkaisuja.

Miten rännit kannattaa puhdistaa?

Jos et pääse turvallisesti rännien korkeuteen esimerkiksi nostolavalla tai turvavaljaissa, suosittelemme teleskooppivarren päässä oleva räystäskourun puhdistajaa. Työn voi viimeistellä vesiletkulla, mieluiten suuttimella varustettuna. Turvavaljaat voi vaikka hankkia yhteisesti naapureiden kanssa.

Lue lisää!

Ehdota uusi kysymys!

raneneuvoo@tampere.fi

Ota yhteyttä energianeuvojaan!